• 021.326.80.14 / 15; 0743 519 098
  • Luni - Vineri - 09:00 - 17:00

ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGIE

ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGIE

“Promovăm și păstrăm tradiția îngrijirii dedicate a pacienților noștri. Controlul anual, evaluarea și tratarea cataractei, screening-ul și tratamentul pacienților cu diabet și glaucom și a celorlalte probleme de sănatate a ochilor. Suntem aici pentru a vă ajuta și a vă răspunde tuturor întrebărilor în legătură cu sănătatea ochilor dumneavoastră.”

Topcon 3D OCT-2000

Sistemul Topcon 3D OCT-2000 este primul sistem OCT Spectral Domain care îmbină un aparat de fotografiat de rezoluţie înaltă şi un touch screen color uşor de utilizat într-un design compact. Software-ul intuitiv, uşor de folosit, permite o vizualizare dinamică a datelor OCT, oferind simultan imagini 3D, 2D şi fundus.

Ultrasound Alcon RxP OcuScan

Stabileşte un nou standard în aparatura oftalmică cu ultrasunete. Cu moduri de auto-operare îmbunătăţite şi opţiuni de instalare flexibile, OcuScan RxP uşurează obţinerea măsurătorilor care sunt atât exacte, cât şi reproductibile. Conceput să sporească grija faţă de pacient prin asigurarea unor măsurători ale ochiului de înaltă calitate, într-un format uşor de folosit pentru aplicaţiile A-Scan Biometry şi Pachymetry, OcuScan RxP reprezintă o combinaţie unică de biotehnică/ ergonomie şi tehnologie avansată.

WaveLight Allegro BioGraph

WaveLight Allegro BioGraph este un biometru combinat utilizând principiul de măsurare OLCR (Optical Low Coherence Reflectometry). Pentru utilizarea în chirurgia cataractei şi chirurgia refractiva, acest aparat furnizează măsurători non-contact complete, de inalta precizie.

Allegro Oculyzer

Este cel mai recent aparat de înaltă precizie in topografia corneana, oferind un nivel ridicat de informaţie personalizată, necesară pentru a sprijini procesul de luare a deciziei in chirurgia refractiva.

Allegro Oculyzer oferă:

  • Analiză avansată a segmentului anterior
  • Imagine Scheimpflug
  • Topografie corneană
  • Pachimetrie
  • Analiză 3D a camerei anterioare
  • Analiza şi densitometria cataractei

Humphrey Field Analyzer

Validat de mai mult de 25 de ani de cercetare, design şi experienţă clinică, Humphrey Field Analyzer este standardul acceptat în diagnosticarea si urmarirea glaucomului si permite analizarea riguroasa a campului visual, precizia diagnosticului fiind de o foarte buna acuratete..
Este remarcabil prin:

  • precizia diagnosticului
  • rapiditatea cu care poate fi facuta masuratoarea
  • detectarea glaucomului in faze incipiente ceea ce este de o mare importanta in tratamentul acestuia

Alcon WaveLight® Refractive Suite

Ofera un nivel ridicat de siguranta si reabilitare.
Este singurul sistem ce foloseste ca parte de tratament Wavefront Optimized ablation profiles ceea ce permite reducerea aberatiilor de sfericitate si imbunatatirea vederii nocturne.
Tehnologia Perfect Pulse permite controlul fascicului laser din cavitatea laser pana la impactul cu corneea asigurandu-se astfel un rezultat foarte precis si sigur.

Este un sistem laser foarte rapid (frecventa 500hz) astfel incat se corecteaza o dioptrie in 1.4 s si pe de alta parte rapiditatea este importanta si din multe alte motive printre care si acela ca reduce incidenta complicatiilor postoperatorii.

Eye traker-ul activ permite urmarirea miscarilor foarte fine ale ochiului avand un timp foarte scurt de raspuns sub 6 milisecunde.
Pe de alta parte centrarea pupilei se face cu trei lumini infrarosii independente si ca urmare nu se pierde nici un moment fixatia acesteia.

Q value -valoarea sfericitatii corneei este diferita de la pacient la pacient avand un mare impact asupra vederii.In sistemul Allegretto factorul Q poate fi personalizat si astfel asfericitatea poate fi controlata.Din acest motiv Allegretto este si singurul sistem ce permite corectarea prezbiopiei.
O interventie cu Allegretto poate fi facuta pentru: miopie,astigmatism,hipermetropie,prezbiopie.

A fost creat pe baza unei idei care a fost o dată doar imaginaţie: un sistem cu timp de operaţie scurtat, urmărire a ochiului inovativă şi de încredere şi un concept ergonomic clar.

TONOMETRU NONCONTACT

Masurarea tensiunii oculare cu tonometru noncontact se face ca examen de screening la toti pacientii prezentati la consultatie pentru a depista o tensiune oculara crescuta si suspiciunea de glaucom.
Investigatia se face fara anestezie, nu presupune contactul direct cu aparatul fiind astfel foarte igienica

ALADDIN, Biometer

Biometru optic şi topograf cornean. Este cel mai nou şi performant biometru din lume în acest moment, care permite calculul puterii cristalinului artificial prin metoda non contact cu maximă precizie.

Surface Measurement Instrument

Sistemul de ghidare SMI (Surface Measurement Instrument) foloseşte ultima tehnologie de imagistica si „eye traking” pentru identificarea axului cel mai astigmat, centrarea si alegerea diametrului ideal al rhexisului, centrarea pseudofakului şi pozitionarea perfecta a implantelor torice. Sistemul cuprinde două unităţi.

O unitate de cabinet ce preia o imagine de referinta prechirurgicala de inalta rezolutie si determina astigmatismul si razele sale, urmarind limbul sclerocornean si detectand pozitia pupilei. Ghidarea sistemului computerizat se realizeaza prin urmarirea reperelor anatomice ( vase sangvine si desen irian) permitand o suprapunere perfecta a imaginii din cabinet cu cea din timpul actului chirurgical. In acest mod a doua unitate proiecteaza in timp real pe monitor si in ocularul operatorului punctele de ghidare captate de prima unitate.

Centurion® vision system

Cel mai modern aparat de facoemulsificare cu tehnologie noua si inovatoare permitand operatii mult mai sigure si predictibile cu rezultate vizuale de exceptie se gaseste din decembrie 2013 in Clinica Alcor

Pentru mai multe detalii vizitati:

https://www.myalcon.com/products/surgical/centurion-vision-system/index.shtml